Hur väljer man ett städföretag och inte ångrar valet?

Idag består städbranschen i Stockholm av både seriösa och oseriösa aktörer, för att förväntningarna ska uppfyllas till 100%, behöver man veta hur man identifierar ett professionell städföretag.

Med denna artikel har vi för avsikt att sprida lite ljus i vad
man bör fundera på.

Stabilitetsfaktor

Just nu är det många företag som erbjuder städtjänster, var uppmärksam på dem företagen som har egna kontor. Välfyllda arbetsplatser, tyder på en betydande tid på marknaden och erfarenhet. Ett väl beprövat företag kommer alltid att ta hand om sitt image och sitt rykte!

Rekommendationer

Det är fortfarande vanligt att de allra flesta företagen väljs med hänsyn till rekommendationer från vänner och bekanta. Att fråga ens vän vad den har fått för
uppfattning om företagen är alltid värdefullt. Om du däremot saknar en sådan möjlighet – då rekommenderar vi att läsa feedback på företagets hemsida.

Utrustning

Tveka inte att kolla med verksamhetsledaren, vad för slags utrustning används för rengöring. Ett väletablerat företag, kommer aldrig att nyttja vanliga hushållsdammsugare. Ta reda på om företaget använder miljövänliga rengöringsmedel och om det finns certifikat på dem. Ett solitt företag köper vanligtvis produkter från samma leverantör och har koll på sina städmedel.

Personal

I ett väletablerat företag genomgår alla anställda en obligatorisk utbildning: ju mer omfattande deras yrkeskunskaper är desto bättre resultat kommer kunderna att få. På jobbet får alla städare speciella kläder, all nödvändig utrustning och städmedel.

Olika tjänster

Ett stort företag har en god utbud av tjänster – från underhållande städning till storstädning, från kemtvätt till fasadrengöring, från trädgårdsarbeten till snöröjning. Det är självklart mycket mer lönsamt att överlåta alla nödvändiga åtgärder till ett företag än till flera olika aktörer.

Priser för tjänster

Från de tillgängliga erbjudandena bör du välja det företaget som har den genomsnittliga kostnaden för tjänster. Ett alltför lågt pris är ett varningstecken (men inte ifall det gäller rabatterbjudanden). Ett allt för hög pris är sällan motiverat, snarare beror ett sådant pris på varumärket. Ta reda på hur företagets tjänster prissättas och vilka bonusar som kan erbjudas till en stamkund.

Vad kan döljas bakom det låga priset på tjänster

Det mest ofarliga alternativet – en relativ låg arbetsbörda i jämförelse med andra företag. Användande av billiga, inte professionella städmedel. Sådana rengöringsmedel kommer inte att leverera någon kvalitéstädning.

Användning av ineffektiv utrustning – såsom en vanlig hushållsdammsugare istället för en professionell sådan, moppar och dukar – i stället för ångtvättar, etc.

Okvalificerad personal. Medverkan av personer utan arbetstillstånd och permanent bosättning, bristfälliga språkliga kunskaper, dåliga vanor, bristfällig erfarenhet inom städning, även de som ser jobbet som ett tillfälligt deltidsarbete.

Urval av ett städföretag

Steg 1. Börja med att granska ett antal företag som verkar i din stad och fokusera på priser, recensioner och rykte. Ring upp företaget och be vänligen om en uppskattning av den beräknade kostnaden för tjänster som du är intresserad av. Observera att priserna varierar beroende på storleken på bostaden, graden av förorening och mängd arbete!

Steg 2. Välj ut 1 eller 2 intressanta företag och boka en tid med företagets representant – hen kommer att kunna rekommendera den mest lämpliga typen av rengöring och framlägga en offert. Var noga med att fråga om omhändertagande av sopor sker på ett miljövänligt sätt och hur (särskilt användbart för stora kontorsbyggnader, renoverat i en lägenhet eller ett hus på landet).

Steg 3. Om allt passar dig, då är det rätt tid att teckna ett avtal med städfirman. Se till att det finns en punkt i avtalet om ersättning av skador som har orsakats av de anställda, på grund av deras bristande professionalism i valet av tvättmedel och rengöringsmedel!

Steg 4. Lägg märke till arbetstagarnas bettende, deras utrustning och attityd gentemot jobbet. När den professionella städningen utförs för första gången, kan det vara bra att uppmärksamma rengöring på svåråtkomliga platser och kontrollera kvalitetén på städningen.

Ett bra val av städfirma är framförallt ett garant av renhet och säkerhet i din bostad. Använd kunskaper från denna artikel för att inte kasta bort pengarna och för att inte bli besviken med valet.